Boris Kadin i Kristian al Droubi

KONFLIKT…

 

Konflikt je projekt koji kombinira body art sa audioinstalacijom.

Nastao je kao svojevrsno parafraziranje performancea Marine Abramović Ritam 10, u teatarskom projektu Via Negative (Ne kao ja), od koje je preuzeta igra sa noževima.

U svom performanceu ona igra sama sa sobom, kontrolirajući vlastito tijelo i vlastitu svijest, prema sebi i za sebe. U projektu istu igru izvode dva performera, sa naglaskom na svijesti drugoga, i bez mogućnosti kontrole tog drugog tijela i druge svijesti. Dakle, od sebe i za drugog.

Projekt aktualizira problem nasilja kao posljedice ratnih zbivanja. Istražujući odnos moći i nemoći, govori se o 'nože'nkastoj povijesti susjednih nacija koje su pripadale istoj državi. Jezik koji služi kao most komunikacije postaje zid koji se ruši kroz performance. Performeri šute i izvode igru.

Apsurd rata i nasilja uspostavlja se i ironizira putem igre kao aluzije na sportski događaj. Svaki od performera ima zastavu svoje države, ubodenu u stolicu na kojoj sjedi. Zastava je veličine 3 x 1,5 cm. Svaki od njih ima set od pet noževa. Igru izvode krećući od sporijeg prema bržem ritmu do trenutka uboda. Tada ubodeni performer uzima nož i nastavlja igru. Ispod stola su mikrofoni. Pet mikrofona je spojeno u miksetu. Od ritma koji performeri proizvode nastaje audioinstalacija KONFLIKT.

 

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.