Hugo Glendining i Edrien Hitfild

U ovom dirljivom vizualnom eseju Glendining i Hitfild slede kreativnu praksu vajarke i performans umetnice Džanin Antoni: njezinu saradnju sa koreografkinjom En Halprin i spisateljicom Helen Siksu. Spirit Labour mapira transgeneracijske linije povezivanja između ovih umetnica, koje pokazuje sklonost prema elementarnim i neljudskim silama. Film postavlja pitanja: Kakva je to vrsta rada da se radi u zajednici s ljudima, pokretima, izrazima i afektima drugih, da se život posveti čineći drugačijim teme koje proističu iz tih odnosa? Kako promišljati taj rad i afinitete kao oblike infrastruktura?

 

Hugo Glendining je internacionalno priznati fotograf, čiji se rad odigrava u rasponu saradnji sa likovnim umetnicima na fotografskim i video-radovima, plesu i dokumentaciji performansa, kao i portretiranju prominentnih ličnosti. Njegove brojne umetničke saradnje uključuju zajedničke radove sa Paolom Pivi, Martinom Kredom, Jinkom Šonibare, Mirandom Đuli, Metjuom Barnijem, Timom Ečelsom i Forsed entertejnmentom.

www.hugoglendinning.com

 

Edrien Hitfild stvara, kuratira i piše o performansu. Njegove knjige uključuju tajvansko-američkog umetnika Tehčinga Hsijeha, kao i zbornike Out of Now, Perform, Repeat, Record i Live: Art and Performance. Njegovi brojni eseji i tekstovi objavljeni su na deset jezika. Hitfild je bio kustos tajvanskog paviljona na Venecijanskom bijenalu 2017. godine. Profesor je izvođačkih studija i studija vizuelne kulture na Univerzitetu Rohemptom u Londonu.

www.adrianheathfield.net

 

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program