China Moses

Odrastanje u senci – ili s podrškom – slavnih roditelja dvosekli je mač za razvoj vlastite karijere. S jedne strane sva su vam vrata otvorena (ili barem odškrinuta), dok je prag očekivanja preveliki za mladu osobu koja tek ulazi u svet ozbiljnog bavljenja muzikom. Zamislite da imate dvadeset godina dugu karijeru a na vašoj Wikipedia stranici u prvoj rečenici stoji da ste ćerka Di Di Bridžvoter? Upravo to je slučaj sa pevačicom Čajnom Mozis, koja još od tinejdžerskih dana objavljuje vlastite albume i strpljivo gradi karijeru boreći se sa svojim i tuđim očekivanjima.

Rođena je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali već dugi niz godina živi u Parizu gde samostalno gradi svoj renome te se okušava u različitim medijima – pored pevanja, bavi se i glumom, televizijskim i radio programom, a ima i vlastitu produkcijsku kompaniju. Pojavljivala se na muzičkim kanalima MCM i MTV France, a među zanimljivijim angažmanima bio joj je šou Gardenias for Dinah posvećen čuvenoj pevačici i vlastitom idolu Dajni Vošington; ona će joj biti inspiracija iz album Dinah objavljen za Blue Note.

Na koncertu u Pančevu, koji će biti deo aktuelne velike evropske turneje, Čajna Mozis promoviše svoj aktuelni album Nightintales. Kako i sam naziv kaže, Čajna je naš vodič kroz noćne dogodovštine i osećanja. Svojim toplim altom golica maštu slušaoca kroz jedanaest numera o ljubavi, porocima i strastima. U maniru eklekticizma 21. veka, američko-francuska pevačica spaja džez, soul, R&B, bluz i pop u organsku celinu. Za razliku od nekih prethodnih projekata-omaža, ovom prilikom je Mozis samouverena autorka svih numera kojoj nije potrebna „odskočna daska” – izgrađenog vlastitog stila i na pragu zrelih srednjih godina, spremna je da se uhvati u koštac sa svim izazovima muzičkog stvaralaštva.

Nalik svojoj majci, s kojom je u nekoliko navrata i delila binu, Čajna Mozis je vrhunski zabavljač. Njena atraktivnost se ne iscrpljuje u sjajno produciranim studijskim izdanjima, već se radi o umetnici koja s lakoćom barata scenskim prostorom i osećanjima publike. U maniru pravih džez bardova i diva, Mozis itekako zna da magija spontanosti i improvizacije nastaje u dodiru sa publikom, u razmeni energije izvođača i auditorijuma. U sred njenog evropskog putešestvija, Pančevo će imati ne baš svakodnevnu privilegiju da ugosti izuzetnu džez umetnicu našeg doba.


4. 11.

Dvorana KCP
22.00 China Moses (SAD/Velika Britanija/Litvanija)
China Moses – vokal
James Gardiner-Bateman – saksofon
Joe Armon-Jones – klavijature
Neil Charles – bas
Marijus Aleksa – bubnjevi

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program