PROLEĆNO CIRKULIRANJE

Izložba fotografija

Otvaranje: 11. marta, u 13.00h

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

FESTIVAL CIRKULIRANjE – Korak dalje – 5 gradova, 2 države u 2020. godini

FESTIVAL CIRKULIRANjE – PROLEĆNO CIRKULIRANJE je planirano da se održi u Gradu Pančevu sa dva dešavanja:

Prvo 11.3.2020. od 13h, u foajeu Kulturnog centra Pančeva sa izložbom polaznika Fabrike Fotografa iz Beograda

Drugo 13.3.2020. od 19:30 u Galeriji Milorada Bate Mihailovića - Vojvode Živojina Mišića 4, sa izložbom polaznika Fabrike Fotografa iz Beograda, projektom „Grčka u srcu“ i javnim časom fotografije.

 

Međunarodni Festival CIRKULIRANjE, sa svim svojim celinama, je do sada 10(deset) puta uspešno realizovan u prethodne 4 godine (2016. -2019. godine). Festival CIRKULIRANjE predstavlja interkulturalni i transdisciplinarni projekat, koji je postavio i postavlja održive pravce razvoja i povezivanja u oblastima kulture, nauke, obrazovanja i turizma.

Povezujemo celokupan region Banata kroz saradnju obrazovnih institucija, institucija kulture, umetničke zajednice, društvenih institucija, društveno odgovornih privrednih subjekata, društvenih aktivista, naučnih radnika i drugih fizičkih lica i pravnih subjekata u 5 gradova Banata - Vršcu, Pančevu, Kikindi, Zrenjaninu i Temišvaru, a sa planom za dalje lokacijsko širenje.

U prethodnom periodu ostvarena je saradnja sa preko 30 partnera širom Republike Srbije i regiona.

Projekat od trenutno najvećeg značaja u okviru festivala CIRKULIRANJE je „BANAT - EVROPSKE PRESTONICA KULTURE – u susret 2021. godini“, koji se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona i sveta, u okviru kojega pokrećemo novi projekat – „MOJ KRAJ – MOJOM KAMEROM“. Ovde se obraćamo ljubiteljima fotografije iz banatskih gradova učesnika projekta. Odabrani radovi će biti deo postavke koja će biti u tim gradovima, a kao krajnji cilj je da budu deo javne postavke na velikoj izložbi u Temišvaru i Novom Sadu u 2021. godini.

JAVNI ČAS FOTOGRAFIJE“ je deo projekta „MOJ KRAJ – MOJOM KAMEROM“ se realizuje sa FABRIKOM FOTOGRAFA iz Beograda.   Predavač će biti doc. Aleksandrom Popović osnivač FABRIKE FOTOGRAFA i docent na Novoj Akademiji u Beogradu. Na času – master klasu, je planiran osvrt i analiza radova do 20tak ljudi koji će poslati svoje radove za ovu priliku na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Teme su univerzalne i bavićemo se tehnikama fotografisanja i kompozicijom fotografije. Domaćin projekta „JAVNI ČAS FOTOGRAFIJE“ je Kulturni centar Pančeva u Galeriji Milorada Bate Mihailovića.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program