50 ZA 50 - ONI SU NAS UČILI

Izložba fotografija

Otvaranje: 24. septembar, u 18.00

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i Društvo konzervatora Srbije

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i ove godine učestvuje u obeležavanju Dana evropske kulturne baštine, u okviru čega je planirano da se 23. septembra održi Konferencija Industrijsko i tehničko nasleđe – značaj, stanje i mogućnosti. Tema u fokusu našeg zavoda je jubilej 300 godina pivarstva u Pančevu – Vajfertova pivara. Svoje učešće prijavio je znatan broj stručnjaka iz oblasti zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa iz cele Srbije.

S obzirom na to da strukovno udruženje – Društvo konzervatora Srbije obeležava jubilej pola veka od osnivanja, želja nam je da u Pančevu predstavimo izložbu koja je nastala tim povodom, a nosi naziv 50 ZA 50 – ONI SU NAS UČILI.

Autorke izložbe 50 za 50 – ONI SU NAS UČILI su Vera Pavlović Lončarski, istoričar umetnosti, Katarina Maksimov, arhitekta, Maja Đorđević, arheolog, i Mirjana Đekić, etnolog.

Postavku čini 50 fotografija istaknutih konzervatora – umetničkih portreta ili kadrova iz radnih i privatnih situacija; izrađenih amaterski ili profesionalno; iz publikacija ili privatnih kolekcija – pažljivo biranih s idejom da se predstavi pojedinačna osobenost svakog prikazanog konzervatora, a prati ih poneka anegdota, sećanje na njihove karaktere, imena, kao i dela.

Shodno temi, ideja je da izložbu postavimo u prostoru koji je dostupan široj publici i da našim sugrađanima predstavimo konzervatorsku struku i znamenite ličnosti iz ove profesije koja je još za mnoge tajnovita i daleka.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program