Koncert: Laka (BIH)

Svečano otvaranje 7. Bijenala umetničkog dečijeg izraza: „Lepo se igraj!”

Prostor: Sky12, Dr Svetislava Kasapinovića br.12

Ocenite kvalitet ovog programa

(3 glasova)

Elvir Laković Laka autor, vocal Mirela Laković Lela dance performer, back vocal Tomo Miladinović gitara Ozren Franić bas Matko Gaće bubanj Vokal Kids specijalni gosti

Na BIH muzičkoj sceni Laka egzistira još od 1998. godine. Muzičku karijeru je počeo u grupi Deformacija proreza sa kojom je snimio svoj prvi singl „Malo sam se razočar'o”, s kojim je osvojio drugo mesto na takmičenju demo-bendova. U periodu između 2003. i 2006. Laka je živeo u New Yorku.

Njegov prvi album „Zec“, objavljen 2007. godine, nailazi na odlične reakcije publike. Laka ubrzo postaje veoma popularan, omiljen i drag među svim generacijama. 

Naredne, 2008. godine, Laka biva izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gde osvaja 10 mesto sa pesmom „Pokušaj”. 

„Pokušaj” postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagandni stil, scenografija, kostim, smisao za humor, i sa druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost sa kojom nastupa u javnosti, nailazi na prihvatanje od strane publike.

Domaća publika mu ostaje verna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria (MTV Adria Best Act), „Pokušaj” proglašava najboljom pesmom. Laka putuje u Liverpool na dodelu MTV EMA za 2008. godinu.

Posle pauze i priprema za sledeći album, Laka izdaje singl i spot za pesmu „Brko” kao najavu svog drugog albuma „Stvorenje”.

„Brko” postaje hit bukvalno preko noći, spot se premjerno vrti na MTV-u, a potom na gotovo svim TV stanicama i njihovim top listama. Ali Laka ne prestaje sa inovacijama i novim iznenađenjima. Već samo dva meseca kasnije snima novi spot za pesmu po kojoj je nazvan novi album – „Stvorenje”.

Mesto dešavanja – Rudnik mrkog uglja „Breza”. 

Naredne dve godine Laka provodi u laganom ritmu, objavljujući po jedan singl i video godišnje. 

Laka živi i radi u Sarajevu. 

Mirela Laković – Lela je Lakina sestra i stalna članica njegovog benda. Kao drugi vokal, neobičan plesni performer, specifičnog i prepoznatljivog izgleda, Mirela je ubrzo postala popularna i omiljena jednako kao brat, dok je njegov nastup postao nezamisliv bez sestrinih neobičnih scenskih perfomansa i simpatičnih vokalnih deonica.

„Laka je paket – on, muzika i njegova priča -  a ako ga ne pokušate doživeti u celini, onda ništa nećete doživeti. Njega ne možete konzumirati u kratkim i brzim porcijama, ne možete ga slušati tek kao zvučnu kulisu dok se bavite nečim drugim“.

 

Izdanja:

2007. Album „Zec“ - Hayat production (BiH), Menart (HR), Mascom (SR) 

2010. Album „Stvorenje“ - Tehnoprom (BiH), Menart (HR), City Records (SR)

Nagrade:

Davorin 2003 – nagrada za rock pesmu godine (Mor'o)

Indexi 2008 – nagrada za debitantski album (Zec)

RSG 2008 – nagrada za pesmu godine (Zec)

MTV EMA 2008 – Adria Best Act (Pokušaj)

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.