Koncert kubansko - brazilske muzike - Nevena Reljin & Aleksandar Dujin orkestra

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Nevena Reljin vokal Aleksandar Dujin – Duja el. klavir Ervin Malina kontrabas Petar Radmilović bubanj

Nevena Reljin i Aleksandar Dujin, čija saradnja traje već punu deceniju, pripremili su potpuno novi muzički program sačinjen od izvornih kubanskih i brazilskih kompozicija u samba, bosa nova, bolero, konkao i mambo muzičkim formama.

Za odabrane kompozicije, Aleksandar Dujin je napisao aranžmane prilagođene za kvintet u sastavu: Nevena Reljin - vokal, Aleksandar Dujin - klavir, Ervin Malina - kontrabas, Petar Radmilović - bubanj i specijalni gost Lazaro del Toro Vega - udaraljke.

Sve odabrane numere su nastale u periodu od 1930. - do 1960. godine prošlog veka, tako da predstavljaju svojevrsnu prezentaciju tradicionalne muzike Kube i Brazila tog vremena. 

Muzika sačinjena od emocija i različitih latino ritmova, kombinovana sa prelepim melodijama i harmonijama karakterističnim za muziku Kube i Brazila će svakog slušaoca na trenutak povesti u tople predele latino sveta.

Nevena Reljin, vokalna solistkinja, rođena je u Novom Sadu 1983. godine. Po završetku Srednje muzičke škole, upisala je Muzičku akademiju u Novom Sadu na kojoj je diplomirala na odseku Opšta muzička pedagogija. Tokom studija i nakon završetka školovanja, aktivno se bavi pevanjem i sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Neki od njih su: Novosadski Big Bend, Madam Piano, Parni Valjak, Vladimir Labat, Teodulija, Neverne bebe i mnogi drugi. 

Iako izvodi različite muzičke stilove, latino muzika zauzima posebno mesto. Već punih deset godina sarađuje sa Aleksandrom Dujinom sa kojim pored latino numera izvodi i džez standarde. Do sada su realizovali veliki broj različitih projekata snimajući za radio i TV programe, a poslednji projekat u nizu, Koncert kubansko – brazilske muzike je kruna desetogodišnjeg zajedničkog rada.

U protekle četiri godine Nevena je često nastupala na najvećim svetskim kruzerima u različitim muzičkim formacijama, a u periodu boravka u Novom Sadu je imala brojne koncerte u zemlji, Somborski džez festival, koncert u Novosadskoj sinagogi, u Narodnim pozorištima u Somboru i Kikindi, Senti, Kanjiži...

Aleksandar Dujin – Duja je muzičar, kompozitor, aranžer, dirigent, a odnedavno je i direktor Muzičke produkcije Radio Televizije Vojvodine. Kao pijanista, osnivač je i duša sastava Aleksandar Dujin Orchestra. Ovaj virtuoz za klavirom, za sobom ima saradnju sa svim značajnijim muzičkim imenima u regionu i desetak objavljenih CD-a sa autorskom muzikom ili kompilacijama, ne računajući albume na kojima od 1978. godine sarađuje sa kantautorom Đorđem Balaševićem.

Rođen je u Zrenjaninu 1959. godine. Na Konzervatorijum grada Beča diplomirao je 1983. godine na Džez odseku u klasi profesora Frica Pauera. Muzičku karijeru započeo je 1976. godine nastupom u Studentskom kulturnom centru u Novom Sadu. Džez orkestri u kojima je Dujin svirao ili ih je osnovao su: „Slon“, „Meta Sekcija“, „Saša Dujin Kvartet“, „Kalifornija“, „Ado Ado“, Vojvođanski omladinski big bend i Aleksandar Dujin Orchestra.

U Plesnom orkestru RTV Novi Sad 1984–1991. radio je prvo kao pijanista, a potom kao dirigent i aranžer. Godine 1988. nastupa u Big bendu Evropske radio-difuzije. U periodu 1991–1994. s porodicom je živeo u Beču i radio u školi Jugend Zentrum u Beču. Formirao je Vojvodjanski omladinski big band. Otvorio je klub „Jazz“ u Novom Sadu 1998. godine. Radio je na mestu rukovodioca Muzičke produkcije RTV Novi Sad 2000–2002. godine, a 2002–2004. na mestu muzičkog urednika TV „Apolo“ Novi Sad. Nakon 2004. godine radi kao slobodan umetnik i učestvuje u različitim muzičkim manifestacijama. 

Od 2006. godine je urednik muzičkog programa međunarodnog Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli. Od 2009. godine uveo je tradiciju održavanja Božićnog koncerta 7. januara. Kroz projekat Aleksandra Dujina „Dunavska Saletla – Mala novosadska muzička scena“, u Dunavskom parku u Novom Sadu, u periodu od dve godine nastupilo je gotovo 1000 muzičara. Godine 2012. bio je muzički urednik prvog Jazz Open Air-a na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Slika

Informacije o programu:

Ervin Malina, kontrabasista, je pohađao Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Njegova sposobnost za transformaciju i identifikovanje s raznim muzičkim žanrovima omogućila mu je saradnju s brojnim muzičkim sastavima. Jedan je od najaktivnijih kontrabasista u Novom Sadu, posebno na polju improvizovane i džez muzike. Sarađuje s Vojvođanskim simfoničarima i raznim kamernim orkestrima – s Novosadskim kamernim orkestrom, Orfelinom i drugima. 

Ostvario je mnoga CD izdanja i nastupao u zemlji i inostranstvu kao član muzičkih orkestara: Majamisty trio, Earth Wheel Sky Band, Serboplov, Mezei Szilárd Trio, OSSA Quartet, MAKUZ – ansambl iz Mađarske, itd. Sarađuje i sa Jozefom Nađom, Aleksandrom Dujinom, Borisom Kovačem, Srpskim narodnim pozorištem, Novosadskim pozorištem, s kojima je nastupao na raznim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Petar Radmilović, bubnjar, rođen je u Beogradu 1972. Godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu u klasi profesora Miroslava Karlovića. U tom periodu postao je bubnjar progresivnog sastava The New Age Band, s kojim je snimio svoj prvi studijski album i učestvovao na mnogim domaćim džez festivalima. Nakon završene srednje muzičke škole upisao je Fakultet muzičkih umetnosti i započeo saradnju sa orkestrom Pozorišta na Terazijama. Od 1994. godine je stalni član Big Band-a RTS-a sa kojim je nastupao na svim najznačajnijim džez festivalima u regionu, kao i na džez festivalu u Montreu u Švajcarskoj. 

Kao bubnjar najvećeg srpskog džez orkestra sarađuje sa velikim imenima domaće i strane džez muzike od kojih su neka: Duško Gojković, Bora Roković, Stjepko Gut, Dajana Šur, Don Menza, Najdžel Kenedi, Edi Henderson, Vik Fogel i drugi. Učestvovao je u snimanju preko pedeset albuma različitih muzičkih stilova. Svirao je bubnjeve na nekoliko stotina trajnih audio snimaka za potrebe Radio Beograda. Stalni je član pratećeg sastava Đorđa Balaševića, tria Vlade Maričića, ansabla JAZZSENCE, a od 2006. godine je i deo džez kvinteta Panonija projekat. Zanimljivo je da je 2007. godine postao zvanični promoter Zilđian činela, a nedugo zatim i Mapeks bubnjeva.

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program