Koncert - Dušan Savković i Miona Barbul

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Dušan Savković klarinet Miona Barbul klavir

Na programu dela: Johannes Brahms - Sonata za klarinet i klavir, f mol Op.120, br.1, Johan Sebastijan Bach - „Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ“ BWV 639, Jörg Widmann, - Fantasie for clarinet solo, Ognjen Popović - „Three summer days“

 

Dušan Savković (1986, Beograd) je završio nižu muzičku školu na Ubu, a srednju u Valjevu. U toku školovanja je bio dobitnik je mnogih nagrada. Završio je osnovne studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Ante Grgina (2010), a iduće godine i master studije u klasi prof. Ognjena Popovića i A. Grgina.

Trenutno radi kao profesor klarineta u MŠ Davorin Jenko u Beogradu. Redovno nastupa u simfonijskom orkestru RTS-a, a nastupao je u orkestrima kao što su Beogradska filharmonija, Camerata Serbica i Stanislav Binički. Kao orkestarski muzičar je sarađivao sa dirigentima kao što su Bojan Suđić, Hose Callado, Clemens Shuldt, Premil Petrović, Adrian Leaper i mnogi drugi. Nastupao je u mnogim gradovima u Srbiji, kao i u Nemačkoj, Holandiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori. Kao kamerni muzičar je sarađivao je sa istaknutim solistima kao što su O. Popović, Nenad Janković, Guy Porat, Nenad Vasić i Mihailo Samoran.

Pohađao je majstorske kurseve kod profesora kao što su O. Popović, Gerald Pachinger, Pola Majer i Dejvid Grifits. 

 

Miona Barbul (1989, Pančevo) je završila OMŠ Jovan Bandur u klasi prof. Ivana Dinića u rodnom gradu. Srednju muzičku školu je završila kod prof. Gabriele Dinić. Studije klavira je započela 2008. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Zorana Jančića. Od 2009. godine je na FMU u Beogradu kod prof. Nataše Mitrović, u čijoj klasi je diplomirala (2012) a potom završila i master studije sa ocenom 10. 

Osvajala je nagrade na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu – treću na Otvorenom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu, drugu na Evroregionalnom festivalu Alma Cornea Ionescu u Temišvaru i treću na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu. Usavršavala se na kursevima Jurija Kota, profesora na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu. 

Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata toga grada. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u Beogradu, Vranju, Nišu, Belfortu (Francuska) i drugim gradovima. Učestvovala je na festivalu Boljšoj (Mokra Gora, 2014). 

Nastupa kao saradnik Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije (svirajući čelestu). 

Pedagoškim radom je počela da se bavi 2010. godine u MŠ Josif Marinković u Vršcu, a nastavila je 2012. godine kao profesor klavira i klavirski saradnik u baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu. 

2018-te godine završila je specijalističke studije na katedri za kamernu muziku u klasi prof Tee Dimitrijević.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program