Koncert Vukašin Gogoš - klarinet

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Vukašin Gogoš klarinet Antonela Grgin pijanistička pratnja Tijana Radović (gost) flauta

Program: 

R. Schumann – Fantastični komadi 

I Zart und mit Ausdruck 

II Lebhaft, leicht 

III Rasch und mit Feuer 

 

C. Saint-Saens – Sonata za klarinet i klavir 

I Allegretto

II Allegro animato

III Lento 

IV Molto allegro 

 

Gost: Tijana Radović – flauta

Eugène Joseph Bozza – Omaž za solo flautu op. 38 

 

CH-M. Widor – Introdukcija i Rondo 

 

Klavir: Antonela Grgin

 

Vukašin Gogoš (biografija)

Svira klarinet od svoje šeste godine. Trenutno je student treće godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ognjena Popovića. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u MŠ-u „Jovan Bandur” u Pančevu, u klasi prof. Alberta Alfeldija. Tokom školovanja nastupao je s uspehom na mnogim takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu – kao solista i kamerni muzičar. Ove godine bio je laureat kategorije na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu. Kao učenik srednje škole imao je priliku da bude deo evropskog projekta razmene đaka „European Music Crossing” u Trstu (Italija). Usavršavao se kao učesnik masterklasa na Čardaku (Deliblatska peščara), kod profesora Ognjena Popovića (Srbija) i Andžeja Majevskog (Norveška). Ostvario je trajne snimke za Radio-televiziju Srbije. Član je orkestra „Beogradski simfoničari”, a imao je i priliku da svira u Simfonijskom orkestru Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”. 

 

Antonela Grgin (biografija)

Studirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kod prof. Jasmine Gavrilović, a diplomirala u klasi prof. Dejana Sinadinovića. Specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike završila je u klasi prof. Olivere Đurđević. Kao saradnik i kamerni muzičar nastupala je na koncertima, festivalima, tribinama i takmičenjima u značajnim koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Mađarska i Italija). Učestvovala je na muzičkim festivalima („Belef”, „Nimus”, „Nomus”...), a takođe i na brojnim koncertima u okviru Nacionalne koncertne sezone i Koncertne sezone Fakulteta muzičke umetnosti. Sarađivala je s renomiranim umetnicima klarinetistima kao što su: Ante Grgin, Nikola Srdić, Dragan Petrović, Milan Milošević, Vladimir Urošević, Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Stojan Krkuleski, Matijas Miler i drugi. Često nastupa i s mlađim kolegama i studentima. Snimala je za Arhiv Radio-televizije Srbije. Na 42. međunarodnom takmičenju Muzičke omladine u Beogradu bila je angažovana kao oficijelni pijanista. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu angažovana je od 1999, a od 2010. godine ima zvanje višeg umetničkog saradnika na Katedri za duvačke instrumente.

 

Tijana Radović (biografija)

Rođena je 1996. godine u Valjevu. Osnovne studije uspešno je završila ove godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Tokom školovanja ostvarila je izuzetne rezultate na mnogim nastupima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao solista i kamerni izvođač. Član je orkestra „Beogradski simfoničari”, a nastupala je više puta i kao solista u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” u Beogradu. Trenutno je student master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program