KAMERNI PROJEKAT VLADIMIRA STANIŠIĆA

Na programu dela: J. S. Baha, V. A. Mocarta i J. Hajdna

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Vladimir Stanišić klarinet Sonja Momirov violina Ana Katić violina Frančeska Grgin viola Anđela Krsteva violončelo Mila Dobrosavljević flauta Milica Zlatanović oboa Teodor Bogdanović horna Julija Krivošić fagot

Vladimir Stanišić zajedno sa svojim kolegama i prijateljima s fakulteta, izvodi zanimljiv program u dva kvinteta.

 

Wolfgang Amadeus Mozart

Kvintet za klarinet

I, II, III, IV

Pauza 5 minuta

J. C. Bach 

Duvački kvintet

I, II, III

Joseph Haydn

Divertimento

I, II, III

 

Vladimir Stanišić

Rođen je 1997. godine. Muzičko obrazovanje započeo je u klasi prof. Nikole Grujevskog u MŠ-u „Jovan Bandur” u Pančevu, a nastavio kod prof. Kiš Šamua, u čijoj klasi je i završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Studije klarineta započeo je 2016. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi dr. Ognjena Popovića. 

Postigao je značajne rezultate na takmičenjima, od kojih se posebno mogu izdvojiti prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Požarevcu (2014), „Davorin Jenko” – Beograd (2015, 2017), i laureat u Skoplju (2017). 

Član je kamernih ansambala i „Beogradskih simfoničara”, s kojima redovno nastupa. Takođe, imao je priliku da nastupa na pančevačkom „Classic Festu” više puta. Dugi niz godina usavršava se kod najistaknutijih klarinetista, među kojima su Ognjen Popović i Andjei Maevski. Nastupao je u mnogim gradovima Srbije, kao i u inostranstvu (Nemačka, Slovenija, Crna Gora, Makedonija).

Kao kamerni muzičar sarađivao je sa solistima, kao što su Ognjen Popović, Nenad Vasić, Nenad Janković, Bojan Pešić. Stekao je i pedagoško iskustvo radeći kao profesor klarineta u MŠ-u u Pančevu 2018. godine.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program