ANA AVRAMOV BEND

Predgrupa: „Ivica”

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Ana Avramov gitara Todor Živković bas Nebojša Durmanović bubnjevi

Solo projekat Ane Avramov, muzičarke i umetnice iz Beograda, jeste prljavi svedeni pop u kom muzička jednostavnost otvara prostor za duboku ekspresivnost njenog glasa. Njena muzika kreće se unutar koordinata stilova kao što su dream pop, shoegaze i noise pop, u jednom intimno obojenom prostoru ispunjenom pop melodijama, dubokim melanholičnim ili ekspresvnim i hiponotišućim glasom. 

Pre solo rada, Ana je bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda „In Absentias”, a pojedine pesme s albuma „Open Heart” snimili su i članovi tog benda. Sarađivala je s raznim umetnicima u regionu (Ana Ćurčin, Denis Katanec, „Ivica”, Una Gašić, Ivan Skopulovič, Marko Ajković) i nastupala po najznačajnijim festivalima regiona („Exit”, „Festival uličnih svirača”, „Devet”, „Indirekt”, „Bez buke”). 

Njen bend čine: Ana Avramov na gitari, Todor Živković na bas gitari i Nebojša Durmanović na bubnjevima. Trenutno priprema novi album koji će biti sniman 2019. 

 

„Anina amerikana pokriva širok dijapazon zvukova – od Devendre Banharta do Neila Younga, no mene je najviše oduvala posljednjom pjesmom za koju je rekla da je ganc nova... Ana kaže da još traži neki vlastiti zvuk, a ja mislim da ga je našla i da smo dobili još jednu sjajnu zvijezdu na kantautorskom nebu, što će skorašnji izlazak debi EP-a ’Open Heart’ sigurno potvrditi.”

S. Hadžo

 

„Ana je vrsna i kvalitetna kantautorica i pjevačica, čiji nastupni ’mali album’ otiskuje puno dramatike u glazbeni život slušatelja. Lako joj se prepuštate, a to je vrlo bitna kategorija povjerenja između nje i slušatelja, a ono što okupira vašu pažnju je kvaliteta njenog vrlo energičnog glasa.”

D. Čelić

 

„Ana Avramov me je uhvatila nespremnog. Nisam očekivao naježenu kožu i glas koji će preuzeti svaku moju misao. Ostavljen sam daljinama njenih pjesama i energiji njenog odsutnog benda. Desilo se to bez uputstva za povratak. Kad prestanem komplikovati, stvari su jednostavne: ceste se mogu raspasti, istina se ne mijenja. Svijet jeste od meda i leda. Ovo je melanholija koju biram. Ana Avramov je moja Lera Lynn.”

M. Begić, NOIZZ

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program