VOKALNI DŽEZ KVARTET MING

Zbog loših vremenskih uslova, koncert vokalnog jazz kvarteta MING koji je zakazan za 03. avgust u 21:00h se pomera na 27. avgust 2019. godine u 21:30h

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Četvorka sastavljena od najizuzetnijih ženskih vokala nove generacije, predvođena aranžerskim umom mlade pijanistkinje, koja izvodi popularne džez standarde iz najvibrantnijeg perioda džeza – svakako je unikatna pojava na domaćoj sceni. Kvartet je u samo prvih par meseci postojanja nastupao u svim eminentnijim salama širom Srbije, a vizija je da se njihova privrženost džezu i „old skul” stilu daleko čuje.

Bend MING osnovan je 2018. godine u Beogradu. Čine ga studentkinje i studenti džez odseka s Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Vokali MING-a – Milica, Ivana, Nataša i Gorica aktivne su na džez sceni od srednjoškolskih dana. Četvorka je nastupala prvo s Jelenom Jovović sa džez odseka Muzičke škole „Stanković”, a kasnije i s profesorkom FMU Vesnom Petković. Kako su njihove profesorke, inače vrhunske džez pevačice, sticale vokalni zanat u Austriji, ljubav prema „old skul” stilu prenele su na svoje učenice. Upravo je popularizacija džez muzike ukomponovane u moderni, savremeni aranžman umetnička misija MING-a.

Ovu raspevanu četvorku okupila je mlada pijanistkinja Nevena Pejčić. Ona je kreirala koncept inspirisan zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u Americi, a onda je dovela pojačanje u vidu ritam sekcije. Tako je MING dobio novi zvuk, kao vokalno-instrumentalni sastav. Na repertoaru benda su džez standardi u originalnim aranžmanima, kao i zlatne numere u autentičnom stilu poznatih kompozitora i aranžera.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program