NOVOGODIŠNJI KONCERT

Na programu dela: J. Rodriga, S. Rahmanjinova, J. Bramsa i dr.

Ocenite kvalitet ovog programa

(7 glasova)

Ana Brateljević harfa Gabriela Dinić klavir Ivan Dinić klavir

Program:

J. Rodrigo – Improvizacija 2. stava Koncerta Aranhuez

S. Rachmaninnoff – Muzički momenat h-mol op. 16

J. Brahms – Intermeco A-dur op. 118 

J. Rodrigo – Koncert Aranhuez za gitaru i orkestar

– Allegro con spirito

– Adagio

– Allegro gentile

B. Smetana – H. Trneček: Vltava

A. Piazzolla – M. L. Rayan: Primavera Porteno

V. Papadopoulos: Rainy Еyes

 

Gabriela Dinić

Rođena je u Pančevu, 1975. godine. Osnovno i srednje školsko obrazovanje stekla je u svom rodnom gradu. Nakon završene Gimnazije (prirodno-matematički smer) i SMŠ-a Jovan Bandur (odsek – klavir), upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Diplomirala je 1999, a magistrirala 2002, u klasi prof. Nevene Popović. Tokom školovanja učestvovala je na takmičenjima i festivalima, kao solistkinja i u klavirskom duu, u našoj zemlji i inostranstvu. Nastupala je na brojnim koncertima solistički i kamerno, te održala nekoliko solističkih koncerata. Od septembra 2002. zaposlena je u MŠ-u Jovan Bandur u Pančevu kao nastavnik (profesor) klavira u osnovnoj i srednjoj školi. Pedagoškom radu pristupa s velikim entuzijazmom i predanošću, a s učenicima postiže značajne rezultate. Njeni đaci dobitnici su mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, a neki od njih su već diplomirani pijanisti.

Pored pedagoškog rada, i dalje nastupa kao korepetitor, solista i u klavirskom duu.

Autorka je knjižice poslednjeg CD-a pijaniste Ivana Dinića Ivan Zlatoprsti pod nazivom Čudesno putovanje, muzičke edukativne predstave za decu Paralelni univerzum, edukativnog resitala u stihu uz ilustracije crtežima Muzikom do znanja.

 

Ivan Dinić

Rođen je 1961. godine. Muzikom je počeo da se bavi veoma rano, tako da je već s 11 godina održao prvi solistički koncert u Pančevu. Kada je sa 16 godina primljen na beogradski Fakultet muzičke umetnosti (u klasu profesora Andreja Pregera), već je bio laureat čitavog niza pokrajinskih, republičkih i saveznih takmičenja. Nakon dve godine studija, odlazi u SAD, gde je primljen na Juliard School u Njujorku, u klasu profesora Saše Gorodnjickog. Diplomirao je u Beogradu 1983. godine kao najbolji student u klasi Nevene Popović. Postdiplomske studije nastavio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Arbo Valdme. Dobitnik je prve nagrade na Jugoslovenskom takmičenju studenata 1982; prve nagrade Laureati Orfeja 1982. u Beogradu; prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Grožnjanu u Sloveniji 1985; prve nagrade na Danima klavira 1989. u Nišu.

Svirao je s orkestrima Beogradske filharmonije i Jugoslovenske narodne armije na koncertima u Jugoslaviji, SAD, SSSR, Italiji i Grčkoj, i snimao za Radio Beograd, Novi Sad i RAI...

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program