Komični mjuzikl - KISS

Alice in WonderBand

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, Minhen

 

Kiss je priča o igri, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama, kao i autorskih numera samih izvođača, izvedene su najjednostavnijim sredstvima – sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume i akrobatike u savršenoj harmoniji.

Mjuzikl je do sada videlo preko 15.000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, Bosna, Hrvatska), a na prestižnim pozorišnim festivalima odneo je nekoliko značajnih nagrada. Namenjen je publici svih godišta.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, edukovali su se kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri, kako na sceni, tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Višnja Obradović, rediteljka, glumica je Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, režirala je scenski pokret za više predstava i dobila je brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila je docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Višnja Obradović, Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, Muzički aranžmani / kompozicija: Alice in WonderBand, Dizajn zvuka: Goran Vujičin, Kostimografija: Nataša Jovičić / Lutkart, Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic, Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program