Koncert klavirskog dua - Marija Gođevac i Dragomir Bratić

Na programu dela: Ludviga van Betovena, Kamija Sen-Sansa, Kristofa Vilibalda Gluka i Valerija Gavrilina

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Marija Gođevac (1989) počela je da svira klavir sa šest godina u klasi prof. Miroslave Lili Petrović. Osvojila je niz prvih i specijalnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, među kojima se ističe specijalna nagrada Nikolaj Rubinštajn u Parizu, specijalna nagrada na takmičenju Udruženja EPTA posvećeno delima Mocarta i prva nagrada na Internacionalnom takmičenju Isidor Bajić u Novom Sadu.

Godine 2005. imala je solistički koncert na BEMUS-u, a godinu dana kasnije izabrana je za predstavnika Srbije i Crne Gore na Evrovizijskom takmičenju u Beču. 

Učestovala je na festivalu kamerne muzike u Gracu. Diplomirala je i završila specijalizaciju na FMU u Beogradu u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Učestvovala je u projektu Forty Fingers i održala koncerte u Italiji, Austriji i Nemačkoj. Intenzivno koncertira u klavirskom duu s Dragomirom Bratićem. Profesor je klavira u Muzičkoj školi Mihailo Vukdragović u Šapcu.

 

Dragomir Bratić je počeo da svira klavir s 14 godina. Diplomirao je na katedri za klavir i magistrirao na katedri za kamernu muziku (smer: klavirski duo) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasama Ninoslava Živkovića i Zorice Ćetković. Usavršavao se na majstorskim kursevima: Arba Valdme, Igora Laska, Pavela Nersesjana, Natalije Trul. Profesor je klavira u Muzičkoj školi Davorin Jenko u Beogradu.

Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od 2005. godine. Direktor je Republičkog takmičenja učenika muzičkih i baletskih škola Srbije od 2011. godine. Predsednik je klavirske sekcije Beograda od oktobra 2015. godine.

Autor je udžbenika Muzička kultura za prvi razred osnovne škole, u izdanju BIGZ-a.

Po originalnosti pristupa u radu s decom spada u red najtalentovanijih pedagoga mlađe generacije. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj pedagoški rad u zemlji i inostranstvu. Autor je brojnih uglednih časova s akcentom na individualni pristup rešavanju problema u muzičkom izvođaštvu.

Intenzivno koncertira u klavirskom duu s Marijom Gođevac. Zvanični je klavirski saradnik Dečjeg hora Radio-televije Srbije Kolibri. 

Član je žirija na skoro svim domaćim takmičenjima i na takmičenjima u Sloveniji, Italiji, Češkoj, Mađarskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj i Poljskoj.

Po izboru izdavačke kuće Klet, izašao je u Leksikonu 1000 najuspešnijih srpskih stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program