Koncert - Barokni vitraž

Koncert "Barokni vitraž", najavljen za 25.11.2020. god. u 19h u Dvorani Kulturnog centra Pančeva odlaže se do daljeg u skladu sa merama Kriznog štaba RS

Na programu dela: Đuzepea Verdija, Đakoma Pučinija, Riharda Štrausa, Johana Sebastijana Baha, Gustava Malera i dr.

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Mina Kovač Marković sopran Dušan Marković klavir

Mina Kovač Marković (sopran) je operska pevačica, koja je podjednako angažovana na polju opere, barokne i savremene muzike. Osnivač je Udruženja Barokni vitraž, koje se od 2015. godine bavi izvođenjem i promocijom barokne muzike putem klasičnih koncerata i multimedijalnih predstava. Udruženje je dobitnik nagrade za projekat 2016. godine Organizacije Operosa. 

Već je na početku studija na Bečkom konzervatorijumu (Konservatorium Wien) 2010. ostvarila ulogu gđice Zilberklang u Mocartovom Impresariju. Dalje scensko-opersko iskustvo je stekla u Operskom studiju Borislav Popović. Honorarni je član Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupala je u mnogim predstavama na Velikoj sceni i na Sceni Raša Plaović, a značajno je pomenuti gala koncert 2017. s orkestrom Stanislav Binički, kao i operu Koštana 2019. (dirigent –Ana Zorana Brajović). U Teatru Madlenijanum je 2015. ostvarila ulogu Anđelike u operi Orlando, u saradnji s Novom beogradskom operom, pod vođstvom dirigenta Predraga Goste. 

Naklonost prema savremenoj muzici datira od 2008, kada je nastupala kao solista sa studentima i profesorima FMU iz Beograda u kompoziciji Milice Paranosić na festivalu u Budimpešti. Ulogu Bogorodice je tumačila u kompoziciji Božićni kondak Milorada Marinkovića 2014. i 2015, a 2018. i 2019. nastupala je s ansamblom za novu muziku Gradilište, izvodeći kompoziciju Gorana Kapetanovića, odn. Sunđi Hong na Tribini kompozitora. Oba koncerta je dirigovao Ivan Marković. Učestvovala je i na autorskoj večeri kompozitorke Branke Popović kao solista s ansamblom Metamorfozis. 

Tokom 2016. i 2017. nekoliko puta nastupala je u Niškom narodnom pozorištu s Niškim simfonijskim orkestrom, a predstave je dirigovala Milena Injac. S ansamblom Fakulteta umetnosti u Nišu je učestvovala na festivalu Via pontika (Via pontica) u Bugarskoj 2017. 

U toku svog profesionalnog usavršavanja pohađala je kurseve Kriste Ludvig, Angelike Kirhšlager, Olge Makarine, Teodora Korezija, Darine Takove, Marijane Mijanović, Klaudije Eder, Đorđa Nešića... Osvojila je mnoge prve i druge nagrade na takmičenjima Petar Konjović, Lazar Jovanović i drugim značajnim takmičenjima, kao i Huavei stipendiju 2014. u Beču. Kao član ansambla je s organizacijom Opera Operetta Classical Vienna Series 2012. godine učestvovala na turneji u više gradova Japana.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program