PJEVAČKA DRUŽINA SVETLANE SPAJIĆ

20. ETHNO.COM WORLD MUSIC FESTIVAL

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Pjevačka družina Svetlane Spajić nastala je 2009. godine u Beogradu i već od samog osnivanja počela je da stiče svetsku reputaciju. Sadašnje članice ovog vokalnog sastava su Suzana Đorđević, Marija Meršnik, Ana Mratinković, Tijana Stanković, pod vođstvom Svetlane Spajić.

Tokom prethodne tri decenije Svetlana Spajić usvajala je srpske tradicionalne pesme s područja Dalmacije, Bosanske Krajine, planine Ozren, zapadne Slavonije, istočne Srbije, rodnog Podrinja... Svoja znanja delili su s njom neki od najboljih srpskih tradicionalnih pevača starije generacije s kojima je Družina nastupala u brojnim prilikama. Znanje i iskustvo prikupljeni tokom godina kroz zajednički rad jesu temelj iz kojeg i terenski snimci, zapisi i antologije koje grupa koristi u radu postaju živa vrela srpske tradicionalne pesme. Jedan od glavnih mentora grupe jeste Olga Krasojević (1938), legendarna pevačica s Rudnika iz centralne Srbije, koja je na Etnokomu gostovala s Družinom pre šest godina, a sada će u pratnji Družine ponovo zapevati u Pančevu nekoliko seoskih starinskih pesmama iz rodne Crnuće. Grupa će premijerno otpevati i pesme s područja Korduna, zapadne Slavonije, jugozapadne Srbije...

Pjevačka Družina nastupala je u značajnim koncertnim dvoranama i na festivalima u Evropi, Severnoj Americi, Aziji, Africi (Koncertgebau u Amsterdamu, Koncerthaus u Beču, Nacionalna dvorana Tajpej, Festival sakralne muzike u Fesu, Arkadija u Njujorku i dr).

Na ovogodišnjem festivalu grupa će nastupiti u sastavu: Svetlana Spajić, Marija Meršnik, Ana Mratinković, Tijana Stanković. Gost koncerta: Olga Krasojević.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program