Monk ansambl

Na programu dela Bele Bartoka, Arana Hačaturijana, Igora Stravinskog, Isidore Žebeljan

Ocenite kvalitet ovog programa

(5 glasova)

Vladimir Stanišić klarinet Vojin Aleksić violina Rastko Pavlović klavir

„Monk ansambl” je novoosnovani kamerni sastav orijentisan ka interpretaciji moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. Pre svega se zasniva na entuzijazmu i profesionalizmu trojice mladih umetnika: klarinetiste Vladimira Stanišića, violiniste Vojina Aleksića i pijaniste Rastka Pavlovića, koji su se okupili s ciljem da umetničku muziku prezentuju kroz uticaj plesa, džez i etno muzike, kao i interpretacija domaćih afirmisanih i neafirmisanih kompozitora.

Koncept s kojim je „Monk ansambl” započeo svoj muzički put zasniva se na plesovima poreklom iz Severne i Južne Amerike s početka 20. veka kao što su tango i regtajm, koji su premijerno izvedeni na BLISS festivalu u Gornjem Milanovcu, a potom i na ARLEMM festivalu u Arilju.

„Monk ansambl” je nastupio na „Kaleidoskopu kulture” u okviru fondacije „Novi Sad –evropska prestonica kulture”, kao i na „MetaWorld festivalu” u Beogradu. Ansambl je takođe nastupio u Kulturnom centru Beograda – „Artget galerija”.

Buduća vizija ansambla je saradnja s kompozitorima, kao i predstavljanje muzike koja je karakterno orijentisana ka igri, plesu, sceni i pokretu.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program