TVRDOGLAVO SLONČE

Produkcija: Putujuće pozorište „Vesela tipčurina”

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Nikola Rakočević Nemanja Jokić

Priča „Tvrdoglavo slonče” nastala je po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, koju su adaptirali i prilagodili Nemanja Jokić i Nikola Rakočević, a ručno oslikala Iva Ćirić. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča, dvodimenzionalnim lutkama i uz par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici će ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Priču o odrastanju i (ne)prihvatanju.

„Problem nije u nama, već u onima koji nas ne prihvataju”, poručuje dečja lutkarska predstava „Tvrdoglavo slonče”, a ističu njeni autori iz Putujućeg pozorišta „Vesela tipčurina”.

Putujuće pozorište „Vesela tipčurina” osnovano je 2017. godine s idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost. Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institucija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku, bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem s uspehom i nespehom, strahovima.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Nemanja Jokić, Nikola Rakočević, Iva Ćirić, Scenografija i lutke: Iva Ćirić, Scenografija i tehnička podrška: Zoran Jakšić, Dizajn zvuka i muzika (originalna, izbor i aranžmani): Slobodan Đuričić

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program