ŠKRTI BERBERIN

Dečja scena Pođi tuda KCP-a

Predstava je namenjena deci od 4 do 11 godina.

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Mladen Sovilj Jovan Popović Alisa Lacko Miloš Lazarov Branislav Radovanović

Besplatni pozorišni program za decu u novembru!

Besplatne karte možete preuzeti radnim danima na blagajni Kulturnog centra Pančeva, od ponedeljka do srede: 9.00–21.00, a od četvrtka do nedelje: 16.00–21.00.

 

Škrti berberin čuvenog dramskog pisca Aleksandra Popovića, u režiji Petra Pejakovića, rađena je u koprodukciji Kulturnog centra Pančeva i Dečje scene Pođi tuda, s BAST produkcijom iz Beograda, organizacijom BUDI i Kotorskim pozorišnim festivalom za decu.

Škrti berberin predstavlja jednu od najlepših domaćih bajki za decu. Aleksandar Popović poznat je po komediji i satiri, ali i bogatom opusu za decu i u dramskom i u televizijskom stvaralaštvu. Pisao je i romane, ali je manje poznato da je bio izuzetno vešt majstor priča za decu. Aleksandar Popović je veoma dobro poznavao dečje biće budući da je i sam bio roditelj, a naprosto je imao osećaj za to šta deci treba. Uz Duška Radovića i Dragana Lukića, Aleksandar Popović krčio je put drugačijoj, savremenoj književnosti za decu.

Na osnovu ovog zanimljivog teksta, reditelj Petar Pejaković, uz mladu glumačku ekipu, na potpuno nov način vraća ovu lutkarsko-igranu predstavu na scenu i njom oživljava poučnu priču uz koju su odrasle mnoge generacije. 

Slika

Informacije o programu:

Režija: Petar Pejaković, Kompozitor: Ivan Aleksijević, Autor scenografije, kostima i lutaka: Zoran Misita

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program