MAČKA U ČIZMAMA

Narodno pozorište Sterija Vršac

Po motivima komada Peđe Trajkovića

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Mačka Maca Tamara Tamči Toskić Ćira Ivan Ćirić Kralj Srđan Radivojević Princeza Jovana Andrejević Grujić Džin Mališa Monika Boldovina Bugle Ona koja se čuje, a ne vidi se Sonja Radosavljević

Uzrast: 6+

 

Reč reditelja:

Gotovo da nema deteta koje nije čulo ili pročitalo bajku Mačak u čizmama čuvenog Šarla Peroa. Među tom decom bili su i jedan Peđa i jedan Miško, koji su kasnije porasli i rešili da napišu malo drugačiju bajku, koju će čitati i gledati neka druga deca.

Dakle, nije u pitanju greška. Naša priča se zaista zove MAČKA U ČIZMAMA. To je priča o jednoj radoznaloj i veoma pametnoj Maci koja rešava da pomogne svom gladnom i siromašnom drugu Ćiri. Tako će naša MACA postati prva MAČKA koja će dobiti čuvene ČIZME, koje su do sada bile rezervisane samo za nekog Mačora. I ako uz to dodamo da će se u ovom neobičnom i veselom kalamburu naći i jedan Kralj, jedna razmažena Princeza i jedan neobični Džin, s jednim neobičnim biciklom i njegovom probušenom gumom, sve miriše na dobru komediju, koja ima za cilj i da nasmeje, ali i da postavi dva-tri ozbiljna pitanja, na koja svako od vas treba da potraži odgovor.

Otuda i ne čudi što će se praizvedba ove predstave naći baš na sceni pozorišta koje nosi ime oca moderne srpske komediografije – Jovana Sterije Popovića. Želeći da našem Steriji priredimo omaž i na sceni za decu i mlade, u našoj predstavi poigrali smo se komediografskim tipovima koje je on ovekovečio u „Laži i paralaži” i „Pokondirenoj tikvi”.

Na samom kraju, VELIKO HVALA piscu, humoristi, ilustratoru i divnom čoveku – Peđi Trajkoviću, koji je, dok pišem ove redove, otplovio s one strane duge, na pozorišnom komadu koji mi je poslužio kao predtekst za kreativni susret s divnim ansamblom NP Sterija iz Vršca.

Slika

Informacije o programu:

Adaptacija i režija: Miodrag Dinulović, Scenograf: Sofija Lučić, Kostimograf: Ana Kolbjanova, Dizajn svetla: Radomir Stamenoković, Fotograf: Aleksandar Avramensku, Inspicijent: Merima Ogrizović, Organizator: Maja Jakšić, V. d. direktora: Snežana Udicki, Tehnički direktor: Dragoslav Dobrosavljević, Majstor tona: Ilija Momirov, Majstor svetla: Goran Ristić, Asistent za rasvetu: Željko Novakov, Rekviziter: Srđan Marin, Dekorater: Miodrag Marjanović, Garderober: Milica Lalić, Šminker: Sanja Brezičanin, Izrada kostima: Olivera Mihajlovska, Tehnička adaptacija dvocikla: Željko Novakov, Vozač: Dragan Čanković, Grafički dizajn propagande: Sofija Lučić

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program