10. BUDI

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Sa velikom radošću i zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje jubilarnog 10. Bijenala umetničkog dečjeg izraza u Pančevu. BUDI kao i obično traje mesec dana, od 15. maja do 15. juna, a sve počinje u ponedeljak, 15. 5. u 18 časova na platou ispred Galerije savremene umetnosti kada ćemo proslaviti početak još jedne BUDI avanture.

Na samom početku pozdraviće nas oni koji podržavaju naš rad i bez kojih BUDI ne bi bio moguć: Aleksandar Stevanović - gradonačelnik Grada Pančeva, Roman Strakoš - generalni direktor kompanije Brose, Srbija, koja je i generalni pokrovitelj festivala, i NJ Anke Konrad, ambasadorka Savezne republike Nemačke u Beogradu - Nemačka je država gost-domaćin jubilarnog BUDI-ja.
Nakon svečanog otvaranja bićete u prilici da u Galeriji savremene umetnosti obiđete izložbu radova nagrađenih na 10. BUDI konkursu, da poslušate tri hora: Vokal Kids, Hor muzičke škole „Jovan Bandur” i Merry Gospel Choir iz Beograda, kao i pančevačku muzičku atrakciju - Gimnazijski Idol!

Sve vreme zabavljaće vas žongleri, akrobate, mađioničari prodavci kokica i šećerne vune, a moći ćete da na licu mesta štampate BUDI maskotu, Munjevitog Krinfoliona, u tehnici sito-štampe, crnom bojom na svetlom tekstilu.

***

Hor Vokal Kids, koji radi pod okriljem Muzičkog centra Vokali, broji oko 50 članova - dece uzrasta od 4 do 16 godina. Na programu su zastupljene dečije autorske pesme, kao i obrade poznatih pop i rok hitova. Osnivač i dirigent dečijeg hora je prof. Jelena Cvetić, profesor solfeđa u Muzičkoj školi „Jovan Bandur”, koja iza sebe ima više od 20 godina iskustva u vođenju horskog pevanja i rada sa decom.
To iskustvo je potvrđeno kroz rad i dirigovanje horom Muzičke škole „Jovan Bandur", kao i dečijim horom Zvončići.


Hor Osnovne muzičke škole „Jovan Bandur” trenutno ima oko 40 članova i čine ga učenici od 4. Do 6. Razreda niže muzičke škole. Hor je svake godine sve brojniji. Nastupaju na svim važnim školskim događajima, ali i manifestacijama u gradu Pančevu. Program koji pevaju polazi od etno narodnih pesama, preko klasičarskog i džez repertoara, pa sve do najlepših popularnih pop-numera. Neguje se i uvek nastupa sa dobrom voljom, trudom, osmehom i mnogo energije i ljubavi. Hor vodi dirigentkinja prof. Jelena Miljević.


Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović. Od samog početka svog rada hor bazira svoj repertoar na delima crnačke duhovne i gospel muzike, kao i autorskim pesmama istog žanra mladih kompozitora i pevača. Hor broji oko šezdeset aktivnih članova, a originalna postavka bila je internacionalna, budući da su ga činili pevači i ljubitelji gospela iz svih delova sveta – od Engleske, Amerike, Australije, Nemačke, Austrije, Slovenije i Portugala, sve do Makedonije, Hrvatske i različitih područja Srbije. Danas je sedište hora u Beogradu gde se i odvijaju redovne probe. Solisti hora su članovi samog ansambla, a Merry Gospel Hor na nastupima prati bend koji čine klavir, orgulje, gitara, kontrabas i bubanj u izvedbi profesionalnih muzičara. Tokom 19 godina postojanja, Merry Gospel Hor nastupao je na brojnim festivalima duhovne muzike u zemlji i inostranstvu među kojima su više celovečernjih koncerata na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, Somborske Muzičke svečanosti, Osorski muzički festival u Hrvatskoj, Festival duhovne muzike u Austriji, Letnje muzičke svečanosti u Kraljevu, Vreva festival u Beogradu, horski festival Slobodan Bursać u Zrenjaninu i solistički koncerti širom Srbije kao i u Jevremovoj Ulici susreta, nastup u Narodnoj Banci Srbije, Mixer housu, Narodnoj Biblioteci, mnogobrojnim Kulturnim centrima, na platou ispred Skupštine grada Beograda, u mnogobrojnim crkvama, katedralama, školama, ateljeima, galerijama itd. Pored toga, hor beleži i učešće na velikom broju pozorišnih predstava i humanitarnih manifestacija, gostovanja na albumima eminentnih muzičara, izložbama, naučnim skupovima i interdisciplinarnim projektima kao i saradnju sa muzejima grada Beograda, Muzičkom omladinom Beograda i gostovanja na Radio Beogradu, RTSu, i internet televizijama.


Koncert Gimnazijski Idol predstavlja izbor pesama nastalih na istoimenom takmičenju pančevačkih gilmazijalaca u pevanju popularnih pop-rok hitova, uz pratnju benda koji takođe čine gimnazijalci.
Takmičanje se organizuje glasanjem po evrovizijskom načinu bodovanja, žiri dodeljuje tri nagrade, a dodeljuje se i nagrada publike.

 

Radujemo se vašim veselim licima i slavimo život!
Vaš BUDI tim

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program