Drugarsko veče Nevene Paunović i Daniela Kovača

Predstavljanje knjige Točak, topla voda i rupa na saksiji Nevene Paunović i video-instalacije novog albuma Jesenjeg orkestra

Razgovor vodi Jasmina Topić

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

U petak, 18. novembra sa početkom u 19 časova u Foajeu KC Pančeva održaće se Drugarsko veče Nevene Paunović i Daniela Kovača. Ovom prilikom predstavićemo knjigu Nevene Paunović „Točak, topla voda i rupa na saksiji”, i pogledati video-instalaciju Daniela Kovača koja prati sedmi po redu album benda Jesenji orkestar, “Je l’ da da da? Da da da” . Razgovor sa autorima vodi Jasmina Topić.

Knjiga Nevene Paunović je zbirka priča i tekstova koje je od 2014. do 2021. godine objavljivala na Fejsbuku, te o jednom drugačijem literarnom žanru u skladu sa savremenom kulturom i tehnologijom. Ovi duhoviti tekstovi imali su i viralni karakter, a onda su nastavili svoj život i u formi štampane knjig, kao i usmeno - izvođenjem na javnim čitanjima. O knjizi je rečeno: „Kroz gomilu fascinantnih likova koji paradiraju kroz ove priče (Fejsbuk objave) – lažnih Bugara, tetka Smilje sa trouglastom pepeljarom, Komšinice/Mesarke iz delikatesne radnje u ulici Pere Todorovića, deda Luceta, Evice sa hladnom trajnom, Krompirove Zlatice, oca Branka, baba-tetke Blažene Marije Propetog Isusa Petković, pred vašim očima buja život, baš onakav kakav je – bez ulepšavanja, ali sa mnogo humora, ironije i blagonaklonosti za sve što je ljudsko.”(dr Predrag Cvetičanin)


Jesenji Orkestar ima novi, sedmi po redu, album pesama. Zove se Je l’ da da da? Da da da. Pored samih audio zapisa pesama, napravljen je i video rad, video instalacija, koja prati album od početka do kraja. Muzički, radi se o nekoj vrsti podzemnog kabarea. Objavljen u zloslutno vreme rata u Ukrajini, nije nemoguća da se uoči paralela sa kabareima u predratnom Berlinu tridesetih. Ako ništa drugo, pesmama dominira klavir.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program