Poetsko veče GLUMCI PESNICI

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Stihove Ljubiše Bačića, Zorana Radmilovića, Pavla Vuisića, Molijera, Šekspira i drugih glumaca govori glumac Nebojša Ilić

Poetsko veče „Glumci pesnici” predstavlja potrebu jednog glumca da okupi poeziju koju su pisali glumci. Naravno, sve u meri u kojoj je to moguće, jer suprotno očekivanjima, glumci su uglavnom stidljivi kada je u pitanju intima, a poezija verovatno predstavlja najviši stepen intime umetnika, nešto što izlazi iz okvira onog što, najčešće po tabloidima, ili u najboljem slučaju kafanskim pričama, saznajemo o njima. Fenomen da glumci pišu poeziju postaje još zanimljiviji kada se vide dometi takve poezije.

 

Glumac „Ateljea 212” Ljubiša Bačić za svoju prvu knjigu „Stena gologlava” dobio je nagradu „Miloš Crnjanski” i odmah postao relevantna pesnička figura, dostojna hvalospeva Borislava Mihajlovića Mihiza, koji je napisao predgovor za knjigu! Inače, to je jedina knjiga poezije napisana sokobanjskim dijalektom.

Glumac Zoran Radmilović nas iznenađuje sa svojih nekoliko bolnih i lucidnih pesama i otkriva nam se u još jednom svetlu... briljantan... kao uostalom i na sceni, i u filmu.

Pavle Vuisić sa svojim pesmama pisanim na kafanskim salvetama, računima, paklicama cigareta... piše beskompromisno... kao da to niko neće čitati.

Molijer, takođe glumac, nezaobilazni dramski pisac, čiji stihovi odjekuju na svim scenama u svim vremenima.

Šekspir, opet glumac, soneti...

Pojavili su se još neki glumci mlađe generacije koji su se usudili i objavili svoje pesme.

U saradnji s „Unicredit bankom”, ovo poetsko veče je zamišljeno kao besplatno za publiku. 

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program