Pozorišna predstava NOĆNA STRAŽA

Fedor Šili

„Atelje 212”

Ocenite kvalitet ovog programa

(3 glasova)

Reditelj: Boris Liješević

Igraju: Nenad Ćirić, Jelena Stupljanin, Jelena Petrović, Nebojša Ilić ,Gorica Popović, Uroš Jakovljević, Bojan Žirović i drugi

 

Reč reditelja:

Ljudi prikazani u „Noćnoj straži” ne obezbeđuju svoju egzistenciju radom već spletkarenjem, manipulacijama, varanjem i prećutkivanjem istine. Ko ne vlada ovim veštinama, prognan je na margine ovog čudnog sveta u kome caruju sumnjive markize, propali i posrnuli plemići, kolekcionari lažnih slika... Svet koji je postao falsifikat. Vidimo generaciju čija su religija komfor i udobnost. Naviknutu da živi od tuđih para dobijenih brakovima, nasledstvom, obmanom, bez pomisli da to neće večno trajati. Komad „Noćna straža” počinje od pitanja: šta se dešava kada para nestane?

Radnja komada smeštena je u tridesete godine prošlog veka, likovi su uglavnom na ovaj ili onaj način dekadentni pripadnici bogatijeg sloja društva, a kroz preplitanje njihovih karaktera i životnih priča, između ostalog, oslikava se zakonitost kako se upravo kad se čovek uznese u procvatu i uspehu (ili u onom što on takvim vidi), stvara klica propasti.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program