NA LITICI (premijera)

Po tekstu Norveška danas Igora Bauersime

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Maja Šuša Nikola Pavlović

U Kulturnom centru Pančeva, 8. maja od 19:30h na Maloj sceni, premijerno će biti odigrana predstava „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice. „Na litici“, po komadu „Norveška danas“ švajcarskog pisca Igora Bauersime, je egzistencijalistička romantična drama nastala po istinitoj priči o dvoje mladih koji traže smisao života.

Nakon premijere u Pančevu uslediće premijerno izvođenje u Beogradu 9. maja od 20h, u Dorćol placu, na programu Reflektor teatra. Do kraja ove pozorišne sezone predstava će gostovati u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu.

U predstavi igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. Kostimografkinja je Suna Kažić, autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.
Autorka fotografija je Jana Stanisavljević.

Turneja ove predstave, u organizaciji udruženja “Budi” iz Pančeva, podržana je od strane Vlade Švajcarske, u okviru prvog poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju.

Program Kultura za demokratiju podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Zoran Zarubica

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program