Predstava "Tartif" Igora Vuka Torbice

Koprodukcija Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

TARTIF Saša Torlaković DORINA Hana Selimović ORGON Ninoslav Đorđević ELMIRA Tijana Marković KLEANT Marko Marković GOSPOĐA PERNEL Biljana Keskenović MARIJANA Danica Grubački DAMIS Marko Savić VALER Dušan Vukašinović BACQUES Nemanja Bakić SUDSKI IZVRŠITELJ1 Milorad Kapor SUDSKI IZVRŠITELJ2 Dragana Šuša

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na predstavu kojom otvaramo pozorišnu sezonu 2022-2023, „Tartifa” Igora Vuka Torbice (Koprodukcija Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad), nastalu po motivima originalne Molijerove drame u okviru projekta „Komično u klasičnom”.

Predstava gostuje u Dvorani KC Pančeva u sredu, 19. oktobra u 19.30, a karte po ceni od 1200 dinara prodavaće se na blagajni Kulturnog centra od 14. septembra.

 

U originalnom Molijerovom tekstu drame, centralna tema - licemerje i laž - koji su se odnosili na religiozno licemerje, u adaptaciji Igora Vuka Torbice, koja je nastajala u procesu samog rada potpomognuta smelim glumačkim improvizacijama, tema se usmerava na aktuelne probleme u društvu koja se predstavlja kroz okvir porodice. Predstava ukazuje na našu moralnu slabost, izmanipulisanost zbog nametnutog osećaja krivice, na naše pristajanje na neprihvatljive uslove života, potičinjenost, glupost i laž.

Predstava „Tartif” je nagrađivana na 4. festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu (2019), na 69. festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine (2019), na 22. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci (2019), na pozorišnom festivalu 6. Bucini dani u Aleksandrovcu (2019), na 13. Pozorišnom festivalu „Teatar u jednom dejstvu” u Mladenovcu (2019), na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“u Užicu (2019). Nagrađena je specijalnom nagradom Ardalion za inovativnu nadogradnju dramske klasike i nagrade redakcije portala „Hoću u pozorište” i proglašena za najbolju predstavu u pozorišnoj u sezoni 2018/2019.

Bijenalana nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za režiju „Bojan Stupica“, u 2019. godini, pripala je Igoru Vuku Torbici.

Slika

Informacije o programu:

Autor i reditelj: Igor Vuk Torbica, Scenografija: Andreja Rondović, Kostimi: Jelisaveta Tatić Čuturilo, Kompozitor: Vladimir Pejković

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program