Florijan Zeler - SIN

Atelje 212

Ocenite kvalitet ovog programa

(4 glasova)

Luka Grbić Svetozar Cvetković Isidora Minić Tamara Dragičević Branislav Zeremski Relja Janković

Komad Sin, koji je premijerno izveden na srpskom jeziku u Ateljeu 212, u režiji Ane Tomović, u koprodukciji BeoArt produkcije, treći je komad Zelerove triologije, unutar koje pisac istražuje porodične odnose fokusirajući se uvek na jednog člana porodice. Tema ovog komada je adolescentska depresija sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.
Florijan Zeler je dobitnik mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih, i dobitnik Molijerove nagrade. Časopis Gardijan ga je proglasio najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena.

Prvi deo te trilogije jeste komad Otac, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, po kom je snimljen i film s Entoni Hopkinsom i Oliviom Kolman u glavnim ulogama. Drugi je komad Majka, koji je premijerno odigran u Njujorku s Izabel Iper i Krisom Notom. Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, SAD…

Slika

Informacije o programu:

Režija: Ana Tomović

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program