PREMIJERA: Ana Đorđević - ZAJEDNO

Koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Centra za kulturu Tivat, „Beo art” Beograd i Kulturnog centra Pančeva

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Gordana Đurđević Dimić Nenad Pećinar Jasmina Večanski Kujundžić Bojana Ordinačev Branislav Jerković Jugoslav Krajnov

Novu pozorišnu sezonu u Kulturnom centru Pančeva započećemo premijernim izvođenjem koprodukcijske crnohumorne predstave „Zajedno” Ane Đorđević, u četvrtak, 28. septembra u 19.30, u Dvorani KC Pančeva. Predstavu je režirala Jana Maričić, a uloge tumače Bojana Ordinačev, Jasmina Večanski Kujundžić, Gordana Đurđević Dimić, Nenad Pećinar, Branislav Jerković i Jugoslav Krajnov.

Ana Đorđević, rediteljka predstave, je povodom premijere izjavila: „Tek kada smo počeli sa probama Aninog komada "Zajedno", kome smo zajedno dale naslov, mogla sam da naslutim ko su likovi koji obeležavaju sedam dana od smrti oca porodice. Glumci i ja smo se od početka složili da je to situacija u kojoj najpre dolaze do izražaja karakteristike mentaliteta i klase kojoj likovi pripadaju. Dakle, baš kao u građanskoj i/ili porodičnoj drami, milje je pojam kojim smo se najviše bavili tokom faze analize“.

Predastava govori o porodici Mihajlović, koju ništa nije tako osakatilo, obezvredilo i naružilo kao njihova sopstvena dinamika i odnosi. Ali, kako to najčešće biva, ništa ih drugo nije spasilo, održalo i ojačalo, do upravo njihovo nepokolebljivo zajedništvo, neodustajanje jednih od drugih i prosta međuzavisnost. Šestoro članova familije pet godina nije selo za isti sto, sve dok ih smrt bližnjeg nije okupila. Uz alkohol i deljenje uspomena, otvaraju se nerazjašnjene teme, prećutana zameranja i sramotne tajne.

Predstava „Zajedno“ nastala je u koprodukciji Kulturnog centra Pančeva, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, BeoArta iz Beograda i Centra za kulturu Tivat.

Karte za premijerno izvođenje mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 1.000 dinara.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Jana Maričić

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program