Odštampajte ovu stranicu

Predstavljen letnji kulturni program

Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva, zadužena za kulturu i omladinu, zajedno je sa Slobodanom Dodićem, muzičkim urednikom Doma omladine, Jelenom Pešić, PR-om Doma omladine, Slobodanom Tanasijevićem, urednikom muzičkog programa Kulturnog centra Pančevo i Dejanom Bosnićem, direktorom Gradske biblioteke, u Gradskoj kući, predstavila letnji program gradskih ustanova kulture.

U okviru manifestacije „Kulturno leto“ biće organizovani razni programi i koncerti na različitim lokacijama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva. Pripremljen je bogat kulturni program. Koncerti džez, bluz, latino, rok i tamburaških bendova, uz salsa veče i izložbu, biće organizovani književni susreti, kao i promocije knjiga, zatim program namenjen pre svega mladima, činiće kulturni program ovog leta u Pančevu.

Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva, zadužena za kulturu i omladinu, zahvalila se svim prisutnim i iskazala veliko zadovoljstvo povodom interesovanja za kulturne sadržaje u gradu Pančevu:

– Ove godine smo uspeli da, posle svih situacija koje su zadesile ne samo naš grad nego i čitav svet, da se izborimo i da uđemo u letnju programsku šemu. Dom omladine je već ovog meseca u realizaciji letnjeg programa. Do sada je negde bila praksa da jul i avgust podeljeno radi Dom omladine i Kulturni centar, međutim ove godine letnji program će biti organizovan samo u avgustu, jer nismo mogli, zbog uslova koji nalažu, da se drugačije organizujemo. Nadam se da će nas i vreme poslužiti kako bi publika uživala u programu koji su pripremili Kulturni centar, Dom omladine, Narodni muzej i Gradska biblioteka. Nismo isključili naseljena mesta. Ove godine je u budžetu 1.200.000,00 dinara opredeljeno za letnji program. Gledali smo da ravnomerno raspodelimo sredstva. Uspeli smo da dodatna sredstva damo ustanovama kulture u naseljenim mestima, jer je njima to od izuzetnog značaja, s obzirom na to da su njihovi budžeti vrlo ograničeni, tako da će i oni ove godine imati letnji kulturni program.

Tekst preuzet sa sajta http://www.pancevo.rs/

 

Podelite na društvenim mrežama

Morate biti prijavljeni da biste mogli da ostavite komentar