Odluka o predlogu dodele termina u 2016. godini u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva

Na konkurs za izlagačku sezonu 2017. godine Kulturnog centra Pančeva pristigla je 95 prijava. Umetnički savet Galerije savremene umetnosti Pančeva u sastavu: Marija Kauzlarić, Mileta Prodanović, Mirjana Bajić, Mihajlo Gerun i Ivana Markez Filipović, razmatrao je sve pristigle prijave i materijale, te je dana 18. oktobra 2016. doneo predlog izlagačkog programa. Za različite prostore Kulturnog centra Pančeva predloženo je da se realizuju sledeće izložbe i projekti:

Galerija savremene umetnosti
Tatjana Milutinović-Vondraček, Milica Jakšić i Arpad Pulai, Milan Jakšić i Nada Denić,
jubilej ULU SVETIONIK, Svеtlana Vоlic, Vajari Srbije, Goran Despotovski, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Nenad Andrić

Foaje Kulturnog centra Pančeva
Biljana Jotić, Andrej Konopek, Tanja Nikolajević Veselinov, Sandra Lakićević , Nebojša Nadrljanski, KPA, Aleksandar Pantić, Milan Manić, Tamara Nedeljković Vukša, Milan Bulatović i Aleksandar Lazar, Dragana Kuprešanin, Biljana Mihajlovic i Maja Veselinović, Gimnazija Uroš Predić, rtv studio b

Galerija Milorada Bate Mihailovića
Božur Ivanović, Katarina Đorđević, Darko Trajanović, Goran Jureša i Dragana B Stevanović, Vladislava Krstić i Tatjana Ratković Bosnić, Milan Kulić, Rade Marković i Milija Nešić, Selma Đulizarević Karanović i Danijela Mladenović i Gordana Čekić,
Marija Nikolić i Goran Pečenović .


Zbog specifične postavke, Umetnički savet je predložio da se u alternativnom prostoru bivšeg bioskopa Vojvodina realizuje sledeća izložba: Doris Milešević.


Kriterijumi izbora za predlog Umetničkog saveta zasnovani su ne samo na raznolikosti ponude u svim medijama već i na kvalitetu, doslednosti u realizaciji ideje, a prednost su imale ponude i celine koje do sada nisu izlagane i koje se po prvi put predstavljaju publici. Umetnički savet se rukovodio logikom izlagačkih prostora i renomeom ustanove kao središnjeg mesta likovne scene grada Pančeva.

Termini postavke u kojima će biti postavljene izložbe odrediće se u zavisnosti od koncepcije ponuđenih predloga. Zbog najavljenih promena u načinima finansiranja Kulturni centar nije u mogućnosti da garantuje da će svi predlozi biti i realizovani.

Umetnički savet je konstatovao da je veliki broj pristiglih prijava stvorio izuzetno jaku konkurenciju i da kvalitet i broj prijava uveliko premašuju broj raspoloživih termina i adekvatnih prostora za izlaganje, te je izrazio nadu da će umetnici koji ovoga puta nisu dobili termin aplicirati ponovo.

Osim izložbi čiji su termini predloženi na osnovu Konkursa, za 2017. godinu pozvano je četiri umetnika za izložbe u Galeriju savremene umetnosti

1. Selman Trtovac
2. Perica Donkov
3. Miloš Šobajić
4. Stevan Markuš

a planirani su i redovni programi Galerije: izložba sa otkupa od strane Ministarstva kulture, Retrospektiva, Pal Dečov Legat Ommage, 47. Salon umetnosti Pančeva, Nagradni termin sa 46. Salona umetnosti Pančeva, Umetnost Arhitektura Dizajn, Nove tehnologije, kao i dogovorene sradnje sa KC Zrenjanin izložba 30 x 30.
iz predhodne godine se prenose izložbe Sanje Sremac i Doris Milešević.


Ivana Markez Filipović
urednica programa vizuelnih umetnosti
Kulturnog centra Pančeva

 

Podelite na društvenim mrežama

Morate biti prijavljeni da biste mogli da ostavite komentar

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program