18. ETHNO.COM

Jelena Popržan

Rođena je u Novom Sadu 1981. godine, odrasla je u Zrenjaninu, a u Beogradu je završila studije klasične viole.

Aleksandar Jovanović Šljuka

Početkom 2009. bio je objavljen konkurs Umbria Jazz Balkanic Windows za autorske džez projekte. Tada je nastao Woodcock Group, bend okupljen oko klaviriste Aleksandra Jovanovića Šljuke, koji se tom prilikom prvi put predstavio javnosti kao kompozitor.

Širom

Isprepletanost različitih muzičkih pristupa, bogatstvo zvukova i neobuzdana muzička mašta predstavlja ideju vodilju trija Širom, čiji članovi potiču iz prekmurskih, tolminskih i kraških krajeva Slovenije.

Rođenice

Tamburaški orkestar Pančeva

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo s radom 2014. godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović osnovao je tamburaški orkestar s ciljem da neguje i izvodi tradicionalnu tamburašku i umetničku muziku.

Shira U’tfila

Grupa Shira U’tfila osnovana je 2000. godine na inicijativu Stefana Sablića, vokalnog soliste, aranžera i kompozitora grupe, instrumentaliste – izvođača na udu, tradicionalnom bliskoistočnom kordofonom instrumentu tipa laute, pozorišnog reditelja i kantora beogradske sinagoge Sukat Šalom, kao i osnivača i predsednika Jevrejskog centra za kulturu i umetnost.

TOMA

Biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao velikog boema – po ponašanju i u duši.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program