SADA I OVDE. BITI ČOVEK

Jelena Aranđelović predstaviće se slikama i crtežima iz dva ciklusa, od kojih je prvi retrospektiva radova iz serijala „Tragovi zločina i dokazi sreće” iz perioda 2015–2017, koji se bavi fenomenom sećanja, kako iz lične arhive, tako i iz odbačenih dokumenata nepoznatih ljudi.

EKIPA

Beskrupulozni menadžeri, pomalo nasilni lovatori, jedna Italijanka, fudbalska zvezda „Partizana” i brat od tetke koji navija za „Zvezdu”, sreću se silom prilika za vreme derbija. To veče torba puna para mora biti isporučena čuvenom meceni ili će svi oni biti u nevolji.

49. SALON UMETNOSTI PANČEVA

Salon umetnosti Pančeva predstavlja važan umetnički događaj, nastao 1972. godine po ugledu na Oktobarski salon Beograda, revijalnu godišnju izložbu likovne umetnosti.

Predavanje dr Ranka Rajovića Prednosti i zamke novih tehnologija biće održano u Kulturnom centru Pančeva, 4. novembra, od 17.30 do 19.00. Ulaz je slobodan, ali je neophodno uzeti ulaznicu.

Ove fotografije bi bilo pretenciozno nazvati pejzažima. Namera mi je bila, prikazom surovosti kamenih masiva, dočarati i prikazati emocije, ogoljenost, nestabilnost, promenljivost, izazovnost, strah, ponos...

Ivan M. Lalić - LJUBAV U SAVAMALI

Savamala je nekada predstavljala prvo što stranac ugleda u Beogradu. Voda je dolazila sve do današnje autobuske stanice, dok je tu, u Savamali, bila nekad i granica prema velikoj monarhiji. Ne baš slučajno, tu se stvorilo i prvo beogradsko pozorište – Teatar na Đumruku ili Carini.

MAČAK U ČIZMAMA

Poznatu bajku o mačku u čizmama publici izlažu tri mišića iz špajza. U odnosu na čuvenu bajku Šarla Peroa najveća izmena učinjena je pomeranjem perspektive i davanjem uloge naratora šašavoj družini miševa – glumaca.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program