SVEDOČANSTVO VREMENA

Izložba „Svedočanstvo vremena”, na kojoj će biti predstavlјeno 100 umetničkih radova (slika, skulptura, crteža i pastela), u Galeriji savremene umetnosti KCP-a i u Narodnim muzeju Pančeva. Pokrovitelј je Grad Pančevo.

Ideja kustosko-umetničkog istraživanja „Kolekcija decenija” je otvorena platforma koja polazi od promišljanja i pozicioniranja kolekcije „Oktobarski salon”, formirane oko jedne od grupnih izložbi na kulturnom prostoru bivše Jugoslavije.

NA VESLU PRIČA

TV serija „Na veslu priča” za šest godina prerasla je iz eksperimenta u ozbiljnu kinematografsku antologiju srpske književnosti od 80 snimljenih epizoda, angažujući veliki broj autora različitih generacija u 14 lokalnih sredina, književnih scena zemlje bogate nevidljivim duhom.

Ana Hlavati (1997) je iz Padine. Pohađala je Tehničku školu „23. maj” u Pančevu. Već tri godine ima kontinuirano epileptične napade, svakodnevno i više puta na dan, različitog intenziteta i dužine trajanja.

REŽI

Film prikazuje neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji, tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu, traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i važnim.

HERKULES

Cilј predstave je da upozna decu s antičkim mitom, koji, poput mnogih drugih grčkih mitova, nosi razne etičke poruke koje bi trebalo da osnaže karakterne osobine najmlađih.

DOGMEN

Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa ili s voljenom ćerkom Alidom.

YULI

Juli je nadimak koji je Karlosu Akosti dao njegov otac Pedro, jer ga je smatrao sinom Oguna, afričkog boga i borca. Juli izbegava disciplinu i obrazovanje, „učeći” na ulicama siromašne i napuštene Havane.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program