Udruženje rok muzičara Pančeva već tradicionalno, svake godine, u saradnji s Kulturnim centrom Pančevo, krajem avgusta organizuje Dane pančevačkog rokenrola.

HOR "VOKAL KIDS"

Dečji hor „Vokal kids” radi pod okriljem Muzičkog centra „Vokali”, koji je osnovala muzički pedagog Jelena Cvetić.

DANI PANČEVAČKOG ROKENROLA

Udruženje rok muzičara Pančeva već tradicionalno, svake godine, u saradnji s Kulturnim centrom Pančevo, krajem avgusta organizuje Dane pančevačkog rokenrola.

Rođen je 1998. godine u Pančevu. Upisao je Osnovnu muzičku školu „Jovan Bandur” sa osam godina.

KAZIVANJA

Postoji mišljenje da je u svakom istoričaru umetnosti prikriven likovni stvaralac. Neki od njih, taj poriv nikad ne ispolje, dok ima onih koji su, paralelno sa životnim pozivom, negovali i svoj dar odnegovali do osobitih postignuća. U to nas uverevaju primeri iz bliže i dalje prošlosti. Da pomenem samo Momčila Stevanovića i Pavla Vasića, koji su ostavili vidnog traga u domaćoj istoriji slikarstva.

NEONSKI BLUZ

Kompoziciju slika sačinjavaju pretežno portreti koji se nalaze u prvom planu, dok u drugom planu, tj. pozadini preovlađuju monumentalni objekti ili pikselizovani enterijeri. U tom cirkulisanju, između taktilne realnosti i digitalne uobrazilje, može doći do integracije kojoj prethodi postepeno gubljenje granica. Svi navedeni elementi na slici međusobno dejstvuju i čine neraskidivu celinu.

SINERGIJA STVARANJA

„Sinergija stvaranja” su analogne fotografije, duple ekspozicije, rađene „smenom 8”, koje predstavljaju nestalnost pokreta, preklapanja slike, dualnost i krhkost.

UMETNOST VOŽNJE PO KIŠI

Zasnovan na bestseleru Gartha Steina, „Umetnost vožnje po kiši” je topla priča koju pripoveda duhovit i filozofski nastrojen pas po imenu Enco (kome je glas dao Kevin Costner). Kroz svoju vezu s vlasnikom Denijem Sviftom (Milo Ventimiglia), vozačem formule 1 u usponu, Enco stiče dubok uvid u ljudski život i shvata da se tehnike potrebne na trkačkoj stazi takođe mogu koristiti da se uspešno upravlja životnim putovanjem.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program