21. izdanje Bijenale umetnosti u Pančevu pod nazivom „Ispiranje" održaće se od 25. maja do 25. juna u više prostora u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Selektorka ovogodišnjeg izdanja manifestacije je kustoskinja i naučna saradnica za humanističke nauke Sonja Jankov.

Konstrakta

Hrvatska pjesnikinja Neva Lukić i srpski pjesnik i dramski pisac Viktor Radonjić autori su drame „P(j)eščanik” u kojoj jezik kao takav postaje lik i subjekt.

13. Klasik fest

Stari hrast

Film o budućnosti poslednjeg preostalog paba pod nazivom „Stari hrast”, lociranog u selu na severoistoku Engleske, koje ljudi napuštaju zbog zatvaranja rudnika.

Ciklus "Sport na filmu"

Povodom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024, koje će ove godine biti održane u Parizu, Kulturni centar Pančeva, u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji, upriličio je prikazivanje francuskih filmova pod nazivom „Sport na filmu”.

U mojoj glavi 2

„Dizni” i „Pixar” ponovo zaviruju u um tinejdžerke Rajli. Glasići u njenoj glavi poznaju je vrlo dobro, međutim promene su izvesne i to baš u trenutku kada glavna komanda počne iznenada da se ruši kako bi se napravio prostor za nešto potpuno neočekivano – Novu emociju!

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program