(NE)OSLIKANI HEROJI I HEROINE

Faktor rizika idealan je za umetnički rad jer podiže tonus tempa istraživanja, a nepredvidljivi rezultat daje smisao istraživanju kroz umetnost. Umetnički čin shvatam kao proces, kao niz metoda i postupaka kroz koje dolazim do rezultata…

MONEOVE MUZIČKE BOJE

Želja ovih mladih umetnika jeste da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata – slušalac potpuno uvede u bajkoviti svet pun boja, zvukova prirode i svega onoga što slušaoca opušta i umiruje.

POVRATAK DOMU

Radovi su fokusirani na čoveka, na njegovu osećajnost usred nemilosrdnog sveta (stanja) današnjice.

FAKE LIFE – SIMULACIJA ŽIVOTA

Predložena izložba vodi nas, kako naslov kaže, kroz analizu pojma koji je autor koristio kao radni naslov ovog projekta: Fake life – simulacija života i istražuje moguće kritičke i kreativne načine orijentacije u simulakrumu kojim smo u velikoj meri okruženi, kombinujući radove iz novije produkcije.

GRAFIKA KAO LIKOVNA PROVOKACIJA

Koncept izložbe u suštini je izvorna i reproduktivna grafika. Crtež je osnovna ideja i predložak za grafiku.

Nekoliko glasova-aktera čini tkivo novele-romana Vesne Kapor ‒ u izrazima bola zbog gubitka mlade devojke-ćerke, emotivne ikone svih, pogotovo porodičnih vrednosti.

50 ZA 50 - ONI SU NAS UČILI

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i ove godine učestvuje u obeležavanju Dana evropske kulturne baštine, u okviru čega je planirano da se 23. septembra održi Konferencija Industrijsko i tehničko nasleđe – značaj, stanje i mogućnosti.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program