Udruženje rok muzičara Pančeva već tradicionalno, svake godine, u saradnji s Kulturnim centrom Pančevo, krajem avgusta organizuje Dane pančevačkog rokenrola.

KAZIVANJA

Postoji mišljenje da je u svakom istoričaru umetnosti prikriven likovni stvaralac. Neki od njih, taj poriv nikad ne ispolje, dok ima onih koji su, paralelno sa životnim pozivom, negovali i svoj dar odnegovali do osobitih postignuća. U to nas uverevaju primeri iz bliže i dalje prošlosti. Da pomenem samo Momčila Stevanovića i Pavla Vasića, koji su ostavili vidnog traga u domaćoj istoriji slikarstva.

NEONSKI BLUZ

Kompoziciju slika sačinjavaju pretežno portreti koji se nalaze u prvom planu, dok u drugom planu, tj. pozadini preovlađuju monumentalni objekti ili pikselizovani enterijeri. U tom cirkulisanju, između taktilne realnosti i digitalne uobrazilje, može doći do integracije kojoj prethodi postepeno gubljenje granica. Svi navedeni elementi na slici međusobno dejstvuju i čine neraskidivu celinu.

SINERGIJA STVARANJA

„Sinergija stvaranja” su analogne fotografije, duple ekspozicije, rađene „smenom 8”, koje predstavljaju nestalnost pokreta, preklapanja slike, dualnost i krhkost.

MISAONE VIBRACIJE

Na samostalnoj izložbi koja je realizacija treće nagrade na 48. Salonu umetnosti Pančeva, UMETNOST / IZRAZ = IZLAZ, autorka će se predstaviti sa ručno rađenim omotima za ploče kojima nas vraća kroz vreme - u osamdesete godine.

Izložba radova nastalih u dečjoj likovnoj koloniji koja se održava na Divčibarama biće otvorena 18. septembra (likovna i eko-škola – 18.00, a muzički, sportski i engleski kamp – 19.00). U ovoj koloniji koja je posebna i po svemu jedinstvena u našoj zemlji, učestvuju i likovni umetnici u funkciji pedagoga. Ove godine biće izloženi dečji radovi i slike njihovih likovnih pedagoga.

NAČELO IDENTITETA

Stvari su pronašle jedno sredstvo da umaknu dijalektici smisla koja ih je gnjavila: one to čine time što se množe u beskraj, što premeštaju svoju suštinu…

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program