Sitnice koje život znače

 Šta ako ne bude vremena da svojim roditeljima kažem koliko mi je stalo do njih, i da sam im zahvalan za sve što su učinili za mene? Šta ako pobedim svoje muke, i pristanem na roditeljsku ljubav koja nekad izuzetno nervira, nekad je ograničavajuća, a često podrazumevana?

Ko igra Sonju Savić

Nakon premijere u Čačku predstava Andraša Urbana „Ko igra Sonju Savić“, u produkciji Gradskog pozorišta Čačak u saradnji sa Bitef teatrom, odigrana je pred beogradskom publikom na sceni Bitef teatra 24. maja 2023. godine. Ova smela pozorišna izvedba dočekana je sa ushićenjem i ispraćena ovacijama, ali šta smo zapravo poneli sa sobom po izlasku iz pozorišne sale?

Morgan Lojd Malkolm - Mama

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Čovečice

Predstava „Čovečice“ se u formi monodrame bavi pitanjem kulture sećanja i individualnog pamćenja uloge žene u zajednici tokom ratova u prvoj polovini 20.veka.

Ubistvo u Orijent ekspresu

Tridesete godine prošlog veka. Elegantni voz, Orijent Ekspres, je prinuđen da nepredviđeno zastane zbog obilnog snega. Događa se ubistvo, i Poaroov put kući koji je trebalo da protekne sasvim mirno, postaje poprište još jednog slučaja koji treba rešiti. Voz je pun osumnjičenih, a svaki od njih ima, naizgled, neoboriv alibi. Poaroov put počinje u Istanbulu, a ostatak priče dešava se nigde drugde do u – Jugoslaviji, između Vinkovaca i Broda.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program