Predavanje dr Ranka Rajovića Prednosti i zamke novih tehnologija biće održano u Kulturnom centru Pančeva, 4. novembra, od 17.30 do 19.00. Ulaz je slobodan, ali je neophodno uzeti ulaznicu.

MAČAK U ČIZMAMA

Poznatu bajku o mačku u čizmama publici izlažu tri mišića iz špajza. U odnosu na čuvenu bajku Šarla Peroa najveća izmena učinjena je pomeranjem perspektive i davanjem uloge naratora šašavoj družini miševa – glumaca.

ČAROBNJAK IZ OZA

Ciklon odvodi Doroti i njenog psa Totoa iz Kanzasa u Oz. Tamo upoznaje Severnu Čarobnicu, Strahinju Strašila, Gvozdena Limenog Drvoseču, Krunoslava Lavića Lava.

ŠKRTI BERBERIN

Temom tvrdičluka, koja je kroz Molijerovog Tartifa i Sterijinog Kir Janju obeležila i svetsku i domaću književnost, namenski se za repertoarske potrebe najmlađih, kroz komad Škrti berberin, ovog puta pozabavio naš veliki dramski pisac Aleksandar Popović.

PRINCEZA NA ZRNU GRAŠKA

Dramatizaciju je uradila Nina Džuver, po bajci Hansa Kristijana Andersena, jednog od najznačajnijih stvaralaca za decu, režirao je Vladan Đurković, a ulogu princeze tumači Brankica Sebastijanović. Ona ističe da joj je drago kad se nađe u ulozi koja sadrži plemenitu promenu.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program