10. BUDI

Sa velikom radošću i zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje jubilarnog 10. Bijenala umetničkog dečjeg izraza u Pančevu. BUDI kao i obično traje mesec dana, od 15. maja do 15. juna, a sve počinje u ponedeljak, 15. 5. u 18 časova na platou ispred Galerije savremene umetnosti kada ćemo proslaviti početak još jedne BUDI avanture.

Tamnograd je tužno mesto iz kojeg su isterane biljke. Ne zna se čija je to zapravo bila ideja, no u njenoj izvedbi bitnu ulogu igraju jedan gradski službenik i jedan policajac.

Od 17. do 20. maja u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” biće održana Filmska radionica Škole animiranog filma (ŠAF) iz Vranja.

Zmajev cvet - jedan i po vek

Izložba „Zmajev cvet - jedan i po vek“ nastala je povodom obeležavanja 190. godišnjice rođenja čuvenog pesnika i novinara Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904) i osnivača najstarijeg lista za decu na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu – „Neven“, koji od pre tri godine izlazi u okviru izdavaštva Novosadskog dečjeg kulturnog centra.

Ovo je priča o Ljubici i Ljubi, o nežnom prijateljstvu u koje se sklanjaju da lakše podnesu jade koji prate njihovo odrastanje, o vrednostima kojima na tom putu sazrevanja jedno drugog uče, o avanturi u koju se upuštaju da hrabro isprave loše stvari u životu.

Čarolija meseca

Zasnovan na jednoj od najpopularnijih nemačkih knjiga za decu „Putovanje na Mesec malog Petra“ – animacija donosi priču o malom Pitu koji kreće na očaravajuće putovanje zajedno sa junskom bubom, gospodinom Zumzemom i Sendmenom, kako bi spasio svoju malu sestru, koju je oteo zli čovek Mesec.

Fredi i Flo se sele – u kuću pored groblja. Fredi ubrzo shvata da su im prve komšije veeeoma čudne. Ali tata i Flo ne veruju da žive pod istim krovom sa

BUDI Premijera - Braća Grim

Sa vrelikim zadovoljstvom pozivamo vas na BUDI Premijeru - predstavu „Braća Grim” koju je pozorišna scena „Pođi tuda...” KC Pančeva realizovala u saradnji sa Čiča Mičinim pozorištem iz Beograda. Predstavu možete premijerno pogledati u četvrtak, 25. maja od 18 časova u Dvorani KC Pančeva, a prva repriza je u subotu, 27. maja u podne.

Strana 1 od 4

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program